День Святого Миколая

Зуєва А.С.,

вчитель початкових класів

Очаківської ЗОШ І-ІІІст.№1

День Святого Миколая – це одне із самих світлих і радісних християнських свят, сповнених теплом, увагою та любов’ю, пов’язане з милосердям і співчуттям.
З небес на землю в час нічний
Приходить Миколай Святий
Дарунки щедрі нам приносить.
Здоров'я всім у Бога просить
Чудес чекає весь народ,
Усяких благ, земних щедрот...
Стає добрішим білий світ
Без потрясінь, нещасть та бід.
Тож чудотворця славлять всі,
Бо він у величі й красі
Приходить, щоб добро творить.
Радіє небо і земля,
Всіх Божа ласка окриля.
І воскресає рідний край-
Іде угодник Миколай.

19 грудня вчитель 1 –Б класу Зуєва А.С. провела з дітьми виховну годину на тему «День Святого Миколая».Метою заходу було поглиблення знань дітей про зимові свята, ознайомлення із традиціями святкування дня Святого Миколая в Україні; розвиток усного зв’язного мовлення, образного мислення, пам'яті, уваги; прищеплення любові та поваги до нашого народу, його традицій та обрядів.

Діти вже знають, що святий Миколай став покровителем сиріт, заступником скривджених, благодійником для всіх.А тепер вони довідалися й про те,як з’явилося це свято дитинства й щедрості, прикрасили деревце доброти своїми долоньками, пограли в гру «З якої казки цей герой?». Учні не тільки відгадували героя, а й говорили, яку добру справу він зробив, вивчали правила доброти і таке інше.

/Files/images/uchn/sv_mikolay/1_Дерево_доброти_1-Б_кл.JPG

Також в цей деньдля учнів початкової школи та вихованців дитячого садочка «Дзвіночок» представники шкільного самоврядування (9-11 кл.) під керівництвом педагога – організатора Єгурнової О. М. презентували міні-виставу під назвою «Святий Миколай». Дітки із задоволенням сприймали дійство, яке викликало у всіх надзвичайно святковий настрій.Святий Миколай вітавзі святом, загадував загадки, бажав не матеріальних, а духовних благ, що набагато важливіше. Натомість діти розповідали віршики Святому Миколаю.

/Files/images/uchn/sv_mikolay/2_В_старшiй_групi_ДНЗ_№1.jpg/Files/images/uchn/sv_mikolay/3)_ДНЗ№1.jpg/Files/images/uchn/sv_mikolay/4)_1-Б_клас.JPG

Але свято – це святе.Скільки ж приємних хвилювань принесло очікування: що він подарує – чи не різочку часом? Ні! Наші першокласники булислухняними цілий рік, старанно вчилися, були ввічливими і добрими товаришами, тому й отримали цікаві сюрпризи від своїх батьків. А цілий пакунок солодощів учням 1-х класів подарував народний депутат України Б.Ю.Козир, член фракції партії "Солідарність" - Блок Петра Порошенка". Дякуємо!

/Files/images/uchn/sv_mikolay/5)Подарунки_вiд_Б.Козиря.jpg

Тепер ми разом чекатимемо Діда Мороза, адже незабаром – Новий рік, найулюбленіше свято дітей і дорослих. А подарунків багато не буває!!!

Зимові фантазії від 1-Б класу

Настала зима, і світ навколо змінюється. Морозним подихом вона зачаровує природу. Усе навколо завмирає.Голі дерева мерзнуть на холодному вітру. Тоді зима-чарівниця посилає дарує чудові білі одежі з снігового хутра, в яких їм тепло та затишно чекати на тепло. Вона також встелює промерзлу землю пухнастою білою сніговою ковдрою, що блищить діамантами у променях яскравого сонця. Під враженням від зимової краси учні 1-Б класу разом з батьками приготували вироби на виставку "Зимові фантазії". Експонати вразили своєю креативністю.

/Files/images/uchn/sv_mikolay/6)Зимовi_фантазii.JPG

Ливарюк О.О.,

класний керівник 5-А класу

Дев'ятнадцятого грудня - День святого Миколая. Ценайбажаніший день у році для дітлахів.Напередодні свята дітипишуть до нього листи зі своїми побажаннямиі вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно. Моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бочемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

А в ніч на 19 груднядо кожної дитинки приходить Святий Миколай і кладепід подушкуподарунки.

Учні 5 – А класу запросили до себе в гості учнів 1 – А класу(вчитель Усік Р.В.) на зустріч Святого Миколая. Учні підготували своїм маленьким друзям гарну театральну виставу . Діти розповідали вірші та подарували невеликі солодкі подарунки.

/Files/images/uchn/sv_mikolay/7)_5-А_клас.jpg/Files/images/uchn/sv_mikolay/8)_5-А_кл_(2).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 722

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.