Усе в твоїх руках

В рамках діяльності форуму юних психологів Миколаївщини 13 квітня 2018 року в Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського відбувся ІІ обласний профорієнтаційний тренінг «Усе в твоїх руках». На тренінг були запрошені учні старших класів шкіл Миколаєва і області, у тому числі й учні нашої школи.

/Files/images/uroki/IMG_20180413_100700.jpg

У супроводі практичного психолога школи Полтарецької М.О. до Миколаєва вирушили учениці 9 і 10 класів Скрипниченко І., Мар’єнко К., Кохановська О. і Пельцу Є., які мріють в майбутньому вивчати психологію.

Захід проводився з метою сприяння свідомому вибору професії старшокласниками. Провідні завдання заходу: розвиток готовності учнів до професійного самовизначення; популяризація професій типу «людина-людина», «людина-природа»; пізнання учасниками заходу індивідуальних внутрішніх ресурсів та особистого потенціалу; виявлення талановитої молоді, здатної до творчої діяльності та самовдосконалення; розвиток творчої ініціативи та пізнавальної активності; естетичне, трудове, природоохоронне, патріотичне виховання.

Відкриття обласного профорієнтаційного тренінгу «Усе в твоїх руках» розпочали веселим таночком студенти-волонтери Центру психологічної служби МНУ імені В.О. Сухомлинського – Любінецька А., Крисенко К., Джоган Д., Полєшко Н., Макушева С., Березняк А. і Васильченко Є., які після теоретичної частини провели цікаві профорієнтаційні тренінги та майстер-класи з учнями.

Під час теоретичної частини діти разом з викладачами прослухали виступи фахівців-психологів та профорієнтологів: «Свідомий вибір професії – запорука успіху в майбутньому», Кучманич І.М.; «Інноваційні підходи служби зайнятості до профорієнтаційного обслуговування молоді, яка навчається», Русанова Н.Г.; «Вибір професії без помилок: секрети успіху», Опанасенко Л.А.

Також для психологів та вчителів, які супроводжували учасників профорієнтаційного тренінгу, Опанасенко Л.А., керівник профорієнтаційного кабінету Центру психологічної служби, провела майстер-клас «Психологічні засади ефективної профорієнтації».

/Files/images/uroki/IMG_20180413_130905.jpg

По закінченню обласного профорієнтаційного тренінгу «Усе в твоїх руках» кожен учасник отримав сертифікат.

Полтарецька М.О., практичний психолог

Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст..№1

Кiлькiсть переглядiв: 417

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.